//

Папа Бенедикт XVI надіслав вітання новообраному Главі Коптської Православної Церкви

«У ці непрості часи християнам дуже важливо свідчити про любов та дружбу, яка їх пов’язує, пам’ятаючи молитву Ісуса під час Тайної Вечері: щоб усі були одно, щоб світ увірував», – читаємо у вітальній телеграмі, яку Папа Бенедикт XVI надіслав новообраному Главі Коптської Православної Церкви єпископові Тевадросові. Святіший Отець висловив своє переконання у тому, що новий предстоятель, за прикладом свого попередника Шенуди ІІІ, вмітиме бути «справжнім духовним батьком» для своєї спільноти та дієвим партнером своїх співгромадян в «будуванні нового Єгипту в мирі та гармонії, на служінні спільному благу та добру всього Близького Сходу».

 

Користаючи з нагоди, Глава Католицької Церкви висловив вдячність Господу Богу за важливий поступ у стосунках між Церквами, підносячи свої молитви за те, щоб дружба й діалог тривали й надалі, «приносячи плоди дедалі тіснішої солідарності та тривалого примирення».

 

Зосереджена у Єгипті Коптська Православна Церква, яка налічує приблизно 8 мільйонів вірних та є найбільшою християнською конфесією на Близькому Сході, обрала нового предстоятеля у неділю, 4 листопада. Шістдесятирічний єпископ Тевадрос є 118-м з черги Олександрійським Папою та Патріархом Столиці святого Марка.

 

Джерело: Радіо Ватикан