//

Друга неділя листопада – Міжнародний день молитви за переслідувану Церкву

В другу неділю листопада (11.11.2012), як і щороку, припадає Міжнародний день молитви за переслідувану Церкву. Люди в усьому світі в цей день молитимуться за тих, кого переслідують.


День молитви повинен перш за все нагадати, що зараз понад 100 мільйонів християн платять велику ціну за свою віру в Ісуса Христа. Їх дискримінують, переслідують, утримують в робочих таборах, в’язницях і навіть вбивають. В цей час вони потребують особливої підтримки, допомоги своїх братів і сестер з усього світу, – зазначає екуменічна організація «Open Doors», що займається моніторингом проблем переслідування християн у світі.


Цього року організація звертає особливу увагу на переслідуваних християн в Бутані і Єгипті, де в результаті політичного перевороту ситуація християн стає гіршою.


У «Світовому списку переслідувань» організації «Open Doors» за 2012 рік, до якого входять 50 країн, в яких відбувається найбільше переслідування християн, Єгипет знаходиться на 15-му місці, а Бутан – на 17-му.


«Християни проживають там під значним утиском. В громадському житті для них немає жодного місця, оскільки їх не визнали як релігійну меншину, незважаючи на те, що інші меншини, типу індуїстів чи мусульман, там толерують.

Християни не можуть будувати церков, молитовні зустрічі в приватних домах заборонені. Зі страху перед репресіями християни змушені приховувати свою віру», – сказано на сайті організації «Open Doors».


Заохочуючи до солідарності з переслідуваними, організація «Open Doors» приготувала спеціальні матеріали, що мають допомогти в приготуванні молитви у всіх спільнотах та Церквах. Їх можна безкоштовно отримати на сайті http://www.opendoors.pl/badz_aktywny/modlitwa/mdm_2012/.


За матеріалами wiara.pl