//

Кардинал Сара: Церква дає світові свідчення милосердної любові, з якого народжуються численні навернення

У Ватикані закінчився Синод Єпископів про нову євангелізацію. І хоч Синодальні Отці, що прибули з різних кінців світу, повернулися до своїх звичних місць служіння, протягом трьох тижнів вони залишили в залі засідань численні матеріали для призадуми. Ось, наприклад, про роль у євангелізації харитативної діяльності Церкви говорив ґвінейський кардинал Роберт Сара, Президент Папської Ради «Cor Unum» (Єдиним Сердцем) – дикастерії Римської Курії, яка відповідає за доброчинну діяльність Апостольської Столиці. Під час своєї доповіді він звернув увагу на те, що Церкву не можна зводити до агентства соціального служіння, її завданням є вести людей до Бога, який є Любов’ю.

 

Кардинал Сара зазначив, що і Апостольський Лист Папи Бенедикта XVI «Двері віри», яким оголошено про Рік віри, так і Робочий документ Синоду, пригадують про тісний взаємозв’язок між вірою та милосердям. «Внутрішній зв’язок між євангелізацією та дияконією, – сказав він, – проявляється в тому, що разом з літургією вони є фундаментальними та властивими вимірами, через які Церква самознійснюється, про що також пригадує енцикліка Deus Caritas est».

 

«Церква дає світові індивідуальне свідчення милосердної любові, з якого народжуються численні навернення. Синодальні праці повинні змогти якомога більше оцінити ці свідчення любові, як великий вклад у нову євангелізацію. У своїй місіонерській діяльності Церква, у дійсності, завжди поєднувала звіщення Євангелія з ділами милосердя.

 

Велика церковна місія милосердної любові відкриває світові нестримну силу та дійсну живучість Христової благовісті. Наше душпастирство милосердя є великим засобом євангелізації, як для тих, хто служить, так і для тих, хто користає з цього служіння.

 

Очевидно, не слід зводити Церкву до соціального агентства, але виклик полягає в тому, щоб через діла милосердя вести людей до Бога, Який є Любов’ю. Адже тим, що кличе до віри, є єдність та любов. Ключем, який відчиняє двері людини на звіщення Євангелія є досвід того, що Бог мене любить. Без цієї простої істини сучасна людина ніколи не зможе по-справжньому пізнати Христа. Отож, харитативна діяльність Церкви може запропонувати надзвичайний шанс для того, щоб у світ увійшло Боже світло», – читаємо у доповіді Президента Папської Ради «Cor Unum», опублікованій в одному з інформаційних бюлетенів про перебіг нещодавнього Синоду Єпископів про нову євангелізацію.

 

Джерело: Радіо Ватикан