//

Хеллоувін – це промоція окультизму і магії

1 листопада у Католицькій Церкві відзначають свято Всіх Святих і згадують усіх померлих. Це час, коли наші очі звернені до остаточних речей. На жаль, дуже часто замість цього нам накидають святкування «свята» хеллоувін, яке є плодом розростання окультизму і магії, – йдеться в заяві, опублікованій на веб-сайті Архиєпархії Варшави.

 

Як зазначає Митрополича Курія у Варшаві, «коріння хеллоувіна пов'язане з поганським вшановуванням духів і кельтським культом бога смерті».

 

У тексті згадується про Антона ЛаВея, засновника сучасного сатанізму. «Він сказав, що ніч з 31 жовтня на 1 листопада є найбільшим святом Люцифера. Саме тоді відбуваються чисельні  вбивства, які мають сліди окультизму. Церква відкрито виступає проти такої практики».

 

Далі Курія нагадує, що за словами Катехизму Католицької Церкви: «Треба відкинути всі форми ворожіння. Звернення до сатани чи демонів, викликання мертвих або інші практики, які мають на меті дізнатися майбутнє (пор. Втор. 18, 10; Єр. 29, 8). Використання гороскопів, астрології, хіромантії, тлумачення віщувань і ворожінь, ясновидіння і звернення до медіумів є виявами бажання панувати над часом, над історією, і, нарешті, над людьми, а водночас мати таємну силу і знання. Ці практики суперечать честі та повазі, поєднаним з люблячим страхом, який ми зобов’язані мати лише до Бога» (2116).

 

«Часто окультні практики приховані під виглядом гри «підкуп духів», до якої залучають дітей, молодь та дорослих. Це не узгоджується з вченням Церкви. А хеллоувін – протилежне до покликання християнина».

 

За матеріалами rebelya.pl