//

Кардинали про євангелізаційну роль святості і краси

Синод Єпископів про Нову Євангелізацію підводить підсумки про три тижні засідань. Кардинал Казімєж Нич звернув увагу на два аспекти нової євангелізації: вимогу святості проголошувачів Доброї Новини та красу Євангелія.

 


«Святість є базовим елементом християнського свідчення. А, в свою чергу, християнське свідчення є просто найкращим знаряддям нової євангелізації. Про що йдеться в євангелізації? Про те, щоб людина не лише пізнала Євангеліє, прийняла своєю пам’яттю, розумом і чуттями, але щоб позволила просвітлити себе Євангелієм у всіх аспектах свого життя і щоб цією Євангелією відповідно жила, незважаючи на свої слабості і гріхи, щоб наверталась. Це є суть» - вважає Митрополит Варшави.

 


Про питання краси висловився угорський кардинал Петер Ердо, звертаючи увагу на роль християнського культурного насліддя в Європі, яке може стати вихідним пунктом нової євангелізації: «Мистецька спадщина, будинки, які бачимо в наших містах, і далі несе послання Євангелія. А тому, якщо навіть мовчимо, каміння починає кричати. Тому мусимо пояснити цей голос каміння, бо культура – це складна реальність. Є багато таких, які цінують її у якомусь сенсі, але не мають безпосереднього доступу до віри. Тому ми повинні євангелізаувати також і такими засобами».

 

За матеріалами: radiovaticana.va