//

Кардинал Долан про Синодальне звернення

На думку кардинала Долана, котрий входив до складу редакційного комітету, у синодальному зверненні вдалося висвітлити декілька дуже влучних порад, наприклад у справі молоді.

 


«Єпископи попереджають: Увага! Не говоріть про молодь у майбутньому часі, як про наше майбутнє. Молодь живе тепер. Це не майбутнє, це сучасність Церкви. Єпископи також спостерегли, що перший проект послання був занадто оптимістичним у підході до викликів секуляризації і глобалізації. Ми сказали собі: Хвилинку, хоч християни ніколи не повинні піддаватися сумніву, але, однак, сказімо собі ясно, що ці два явища – не лише виклики, але серйозні труднощі. Вони є загрозою для євангелізації, подібно до інших загроз, з якими Церква змагалась в минулому. Тому в остаточній версії послання підходимо з більшою дистанцією до секуляризації і глобалізації» - сказав Митрополит Нью Йорку.

 

Американський єрарх вважає також, що єпископи також зреклися мегаломанських амбіцій, щоб у своєму посланні сказати все. Постановили радше зосередитись на найістотнішому,  а конкретно, що «ми повинні повернутись до І століття. Мусимо повернутись до Ісуса, до найбільш основних, базових правд, яких він нас навчив і які були записані у Новому Завіті». І це ми хотіли сказати в цьому зверненні».

 

За матеріалами: radiovaticana.va