//

Синод Єпископів про нову євангелізацію проголосував за кінцеві пропозиції, які передано Римському Архиєреєві

У суботу, 27 жовтня 2012 р., вранці, під час 22-го загального засідання Синоду Єпископів про нову євангелізацію, відбулося голосування за кінцеві пропозиції. Пригадаємо, що Синод Єпископів є дорадчим органом при Римському Архиєреєві. На основі його пропозицій Вселенський Архиєрей пізніше видає документи, які є зобов’язуючими для Церкви.

 

Як правило, перелік пропозицій, офіційний текст яких написаний латинською мовою, є зарезервованим документом, що не підлягає оприлюдненню, аби зберегти консультативний характер Асамблеї. Однак, за рішенням Папи Венедикта XVI, оприлюднено англійський переклад, приготований Генеральним Секретаріатом Синоду, хоч він і не має офіційного характеру.

 

Ці пропозиції, яких є 58, стверджують, що Церква дивиться на нову євангелізацію без страху, вважаючи її справжньою нагодою для звіщення Євангелія у складному контексті сучасного світу.

 

Розподілені у чотири групи – природа нової євангелізації, контекст служіння Церкви сьогодні, душпастирські відповіді на обставини наших днів та здійснювачі й учасники нової євангелізації – ці пропозиції окреслюють нову євангелізацію, як постійну місію Церкви та час пробудження, наголошуючи на важливості інкультурації віри в сучасність, однак, із належним розрізненням між позитивними й негативними елементами.

 

Джерело: Радіо Ватикан