//

Учасники Синоду: католицькі ЗМІ повинні відповісти на глибокі питання людини

 Щоб інтернет, телебачення і радіо стали ефективними інструментами передачі Євангелія, необхідно, щоб працівники сфери соціальної комунікації мали чітку християнську ідентичність. Так вважають учасники Синоду Єпископів, який проходить в Римі. "Інструменти комунікації є одними з найголовніших інструментів євангелізації, які Господь дав Церкві», - зазначив під час асамблеї о. Марко Таск, генеральний міністр Ордену Менших Братів Конвентуальних. За його словами, особливість звичайного користувача мас-медіа, в порівнянні з присутнім в цій сфері католиком, полягає в тому, що останній має всередині себе глибоку любов до Христа і впевненість, що гарною новиною потрібно ділитися. О.Таск зазначив, що сучасні засоби масової комунікації здатні передати повноту змісту християнського послання і все залежить від того, наскільки правильно вони використовуються.


На сьогоднішній день люди очікують від католицьких ЗМІ особливої інформації: тієї яка стосується сенсу життя, істини, визначення напрямку,  в якому повинно рухатися людство. "Люди шукають відповіді на ці питання. Можливо вони роблять це трохи дивно, не так ясно, не так очевидно, але це питання, які кожен чоловік та жінка мають в своєму серці. Таким чином, це дуже чудово, що ми можемо спробувати відповісти на цей пошук", - сказав францисканець.

 

Отець Таск підкреслив, що католикам не потрібно копіювати поширені сьогодні способи комунікації. Необхідно роздумувати над тими питаннями, що ставить сучасна людина і показувати, що відповіді на них вона зможе знайти в Євангелії і вченні Церкви.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va