//

Презентаційне видання про семінарію УГКЦ у Києві

Днями в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії вийшло презентаційне видання «Новий центр богослов’я в Києві». Воно містить інформацію про створення та історію розвитку духовного закладу Унійної Церкви на Центральних теренах України, який був заснований митрополитом Левом Шептицьким у 1790 році в м. Радомишлі (Житомирська обл.), сучасний стан і розвиток КТДС, проблеми та виклики, які постають перед спільнотою. Крім того, у книжці можна ознайомитися з планами та перспективами Трьохсвятительської духовної семінарії, її пасторально-місійною та педагогічною програмою, - повідомили у прес-службі семінарії.

 

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глави УГКЦ, сказав: «Київська Трьохсвятительська духовна семінарія стала особливим символом нашої Київської архиєпархії і навіть усієї нашої Церкви поза межами Галичини. Ця семінарія – це зерно Царства Небесного. Вона є ще досить молодою порівняно з іншими греко-католицькими семінаріями України, адже існує всього третій рік. Завданням цієї семінарії є виховання та формація жертовних і ревних майбутніх душпастирів для теренів Київської архиєпархії, Донецько-Харківського, Одесько-Кримського та Луцького екзархатів.

 

Станом на сьогодні, на трьох курсах КТДС навчається 23 студенти, які є вихідцями з північно-центральної, південно-східної та західної України. Більшість з них вже закінчила вищі навчальні заклади, двоє отримали ступінь кандидата наук.

 

Для всіх тих, хто бажає внести свою лепту в розбудову нашої Церкви (адже добре вихований священик – це її майбутнє!), у буклеті подано банківські реквізити для переказу коштів для розбудови семінарії.

 

Департамент інформації УГКЦ