//

«Парафіяльні зустрічі» у львівському храмі св. Олексія

19 жовтня 2012 року у львівському храмі св. Олексія, що знаходиться на території студентського містечка ЛУ «Львівська політехніка», у рамках проекту «Парафіяльні зустрічі» організованого Комісією УГКЦ «Справедливість і мир», відбулася зустріч на тему «Святість – реальність до якої ми покликані. Соціальний вимір». Гостем і доповідачем був Ярослав Заричанський, ліцензіант богослов’я Папського Інституту «Терезіанум» у Римі. Присутнім було висвітлено питання стосовно основних богословські аспектів розуміння святості у християнському житті. «Важливість цієї тематики є дуже актуальною саме у наш час. Покликання людини до святості, яка для християнина є реальністю і одним з найнезаперечніших доказів Божої любові. Сповнення цього покликання відкриває людині сенс її існування, адже людина сотворена Богом і прагне до єдності з Ним, котрий є джерелом її буття. Кожен із нас покликаний творити спільноту, яка є рушієм суспільного розвитку» -  наголосив гість зустрічі.


В часі зустрічі було взято за основу пастирське послання Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», а також можливості його реалізації через ефективні способи оживлення вірних на парафії. Дана зустріч послужила початком проведення «Парафіяльних зустрічей» при храмі св. Олексія. 


На завершення заходу капелан студентів о. Богдан Грушевський подякував усім присутнім. Наступна зустріч у рамках проекту «Парафіяльних зустрічей» відбудеться вже цього тижня у вівторок 23 жовтня, де студентам та вірним цього храму буде представлена тематика  про важливість молоді на парафії, корисність та необхідність молодіжних рухів та організацій у Церкві та способів активної молодіжної діяльності.

 

Секретаріат Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»