//

Помер вірменський патріарх Єрусалима

«Усі церкви довго будуть пам'ятати зусилля Його Високопреосвященства, які він докладав до поєднання і справедливого миру на Святій Землі».

 

Глибокий жаль і скорботу з приводу смерті Вірменського Патріярха Єрусалиму Toркома II Maнугіана висловив 17 жовтня генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), д-р Олаф Фюксе Твейт. У телеграмі, яку він надіслав Гарегіну II, католикосу усіх вірмен і охоронцю Патріаршого престолу в Єрусалимі, норвезький лютеранський пастор згадав про заслуги покійного на ниві екуменізму і для примирення на Святій Землі.

 

«Всесвітня Рада Церков оплакує його смерть, яка є великою втратою для вірмен у всьому світі та для християн на Близькому Сході, де він провів все своє життя і вершив служіння у Христі», – сказав генеральний секретар ВРЦ.

 

Нагадаємо, Вірменська Апостольська Церква має особливу організаційну структуру. З історичних і політичних причин  вона має двох очільників: одного в Ечміадзіні, який має найвищу владу, і який має додатковий титул патріарха усіх вірмен; і у Кілікії, недалеко від Бейрута, що стоїть трохи нижче за єрархією; а також двох патріархів – єрусалимського і константинопольського (у Стамбулі). Останні два мають владу тільки на визначеній території і визнають владу Глави Церкви з Ечміадзіна.


За матеріалами: http://info.wiara.pl