//

Владика Венедикт Алексійчук освятив новозбудований храм на Львівщині

 В неділю 21 жовтня 2012 року у селі Козаки, що на Золочівщині, Єпископ помічник Львівський Венедикт Алексійчук у співслужінні протопресвітера о. Михайла Сукмановського та деканального клиру освятив престіл та новозбудований храм на честь  Покрови Пресвятої Богородиці.

 

Нова дерев’яна святиня постала в маленькому селі із 22 дворів, в яких мешкає близько 70 жителів, стараннями пароха о. Михайла Городиського, зведена менше ніж за два роки родиною майстрів із с. Яблуниця  Надвірнянського району - це вже четвертий храм котрий вони спорудили на Золочівщині за останніх шість років.


       Після Літургії відбулося відзначення осіб, що найбільше приклалися до побудови храму. Владика, дякуючи громаді за цей храм, котрий постав їхньою працею та стараннями, зокрема зазначив, що вповні нагороду за цей вияв жертовної віри усі добродії отримають у Небі, але подяка за добрі справи є необхідною тут і зараз,  щоб доброчинець мав запевнення, що він робить добру справу та мав духовну заохоту і надалі йти дорогою добродійств.


    Після літургії відбулося освячення води, та архиєрейське благословення присутніх.

 

 

 

Джерело: http://catholicobserver.org/video/watch/one/114

оператор Ростислав Бойко