//

У Львові помолились за чесні вибори

Вчора у Львові на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку відбувся екуменічний молебень «За чесні вибори». У молебні взяли участь церкви різних конфесій міста Львова. Львівська міська рада повідомила усі виборчі штаби політичних партій кандидатів до Верховної ради України. Відтак, понад 4 тис осіб взяло участь у спільній молитві.

 

    Подія, яка наближається – не вимагає від нас нічого більше, як мудрості. Людина, яка не має гніву – на порозі до того, аби збудувати міцну споруду, яка називається нашою українською державою. Правда, за кожним з нас – відповідальність. Той чиновник, за якого ми будемо голосувати має мати надзвичайну відповідальність у своєму серці. Я би хотів, аби кожен з нас поставив собі завдання голосувати не за того, хто солодить душу обіцянками, а за того, хто каже – буде нелегко, але ми будемо стояти в обороні правди.  Нині так мало чесності, відповідальності. Ми стали такими, що вічно чогось потребуємо і цим кандидати користають. Ми на вибори маємо йти з тим наміром, що від нас залежить багато. Зробіть гідний крок в майбутнє.

    Ярослав Чухній, настоятель храму Преображення Господнього

 

   

Львів – релігійне місто. Впродовж кількох місяців у храмах Львова відбуваються молитви за чесні вибори. Але велику силу має спільне зібрання громади і поєднання різних конфесій для того, аби вибори були чесними. У Львові спільні молитви відбуваються на День міста, освячення води, в День Незалежності – це добра традиція. Цьогорічні вибори є надзвичайно важливими для майбутнього України.

    Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань

   

Джерело: http://city-adm.lviv.ua