//

Папа вручив "Премію Ратцінгера"

20 жовтня Бенедикт XVI в у присутності єпископів, які перервали роботи Синоду, вручив "Премію Ратцінгера" Ремі Брага - представнику філософської та історичної думки Франції і єзуїту із США о.Брайану Дейлі, теологу міжнародного рівня.

 

Бенедикт XVI в відзначив, що обидва лауреати компетентно "діють в двох, найважливіших для Церкви нашого часу, аспектах: екуменізмі і конфронтації з іншими релігіями", - сказав Святіший Отець. Папа підкреслив, що їх роботи видаються на багатьох мовах світу.

 

Вчені, які стали лауреатами премії "Ватиканського Фонду Йозефа Ратцінгера - Папи Бенедикта XVI", активно працюють на академічній та культурній ниві. Папа зазначив, що вони "є зразком людей, інтелект яких проникнутий Божественним світлом". Святіший Отець назвав лауреатів цього року "прикладом передачі знання, що об'єднує науку з мудрістю, наукову точність з гуманізмом, в пошуку " мистецтва життя ".


"Крім призначення премій, Фонд виділяє стипендії для докторатів з богослов'я і проводить наукові університетські зустрічі", - зазначив Папа.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va