//

Кампанія португальської «Карітас»: Чи цього тижня ти вже відвідав своїх дідусів?

Добродійна католицька організація «Карітас» Португалії розпочала кампанію, спрямовану на подолання самотності похилих віком осіб. «Чи цього тижня ти вже відвідав своїх дідусів?» – це назва телевізійного ролика, який започаткував цю ініціативу, відзначаючи Міжнародний день людей похилого віку, одночасно, включаючись у заходи Європейського року активного старіння та солідарності між поколіннями. Телевізійний ролик представляє старенького чоловіка, який мріє про відвідини найрідніших, радіє відвідинами внучки, але потім це все виявляється тільки сном. У такій ситуації живуть тисячі осіб, адже згідно із статистикою, приблизно 23 тисячі похилих віком португальців живуть у самотності та ізоляції.

 

Ініціатива португальської «Карітас», у склад якої входить 20 дієцезальних відділів, має на меті звернути увагу суспільства на драматичну ситуацію самотніх літніх людей, спонукуючи до співпраці всю громаду.

 

Португальська «Карітас» створила цього року робочу групу, яка вивчає проблеми старіння, серед іншого, пропонуючи надсилати дійові пропозиції для покращення якості життя людей, знеможених віком і хворобами.

 

Джерело: Радіо Ватикан