//

Папську комісію з культурної спадщини об'єднано з Папською радою з культури

Бенедикт ХVI в Motu proprio "Pulchritudinis fidei", виданому 30 липня 2012р.  повідомив про своє рішення приєднати Папську комісію з культурної спадщини Церкви до Папської ради з культури, що має відбутися 3 листопада 2012р.

 

Кардинал Джанфранко Равазі, який очолює Папську раду, в інтерв'ю сьогоднішнього "L'Osservatore Romano» пояснив мотиви і наслідки такого рішення Святішого Отця. Він нагадав, що в 1924 р. Папа Пій ХІ створив Папську центральну комісію з культурної спадщини в Італії  для охорони історико-художньої спадщини Церкви виключно в цій країні. Потім папа Іван Павло II своєю апостольською конституцією "Pastor bonus» від 28 червня 1988 р. перетворив її в Папську комісію зі збереження художньої і культурної спадщини Церкви, яка підлягала Конгрегації у справах духовенства. У 1993 р. той же Понтифік декретом "Inde a pontificatus" затвердив створення Папської комісії з культурної спадщини Церкви. Іван Павло II присвоїв їй самостійність, а її голова ставав членом Папської ради з культури.

 

Кардинал Равазі вважає, що включення Папської комісії в Раду посприяє тому, що світова історико-мистецька спадщина Церкви, яка вимагає охорони, отримає своє гідне місце в культурній діяльності Святого Престолу. Він зазначив, що комісія стане свого роду департаментом всередині Папської ради з культури, на подобу комісії з віри і культури, ініціативи "Подвір'я язичників" і нещодавно створеної комісії у справах спорту. "Мистецтво і віра повинні нагадати собі, що є сестрами", - уклав кардинал Равазі.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va