//

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир продовжує «Парохіяльні зустрічі»

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир продовжує проведення «Парохіяльних зустрічей», які здійснюватимуться головно впродовж жовтня та листопада 2012 року. Ініціатива комісії полягає у практичній допомозі гуртування мирян за професійною ознакою та більш активного залучення мирян-професіоналів до парохіяльного життя.

«Парафіяльні зустрічі» мають за ціль допомогти уможливлення втілити окремі складові Постанов Синоду Єпископів УГКЦ, що відбувся у вересні у Вінніпезі (Канада), де йдеться про «допомогу мирянам у здійсненні їхнього служіння в Церкві». Також у відповідності до соціального вчення Церкви, «проголошувати і оприявнювати Євангеліє в складній мережі суспільних відносин», де «йдеться не лише про звернення до окремої людини в суспільстві як до адресата євангельської новини, але радше про збагачення та насичення Євангелієм самого суспільства. Тому для Церкви піклуватися про людину означає також залучати суспільство до своєї місіонерської та спасенної праці».


За основу заходу було взято три парохії Львівської Архиєпархії, як можливість втілювати на практиці оживлення парохіяльного життя. Серед парохій є: парохія церкви святого Олексія у Львові, парохія церкви Зіслання Святого Духа у селі Наварія та парохія Успення Пресвятої Богородиці міста Пустомити. «Парохіяльні зустрічі» передбачають ряд окремих зустрічей із фахівцями різних галузей та діяльності, а зокрема: соціального вчення Церкви, духовності, громадської активності мирян при парохії, виховання, статевості і т.д..


Одним із завдань проведення «Парохіяльних зустрічей» є не лише активізувати мирянські ініціативи та їх діяльність при парохії, а також стати добрим початком із самостійним функціонуванням таких «зустрічей» при парохіях із подальшим поширенням у Львівській Архиєпархії та інших єпархіях в Україні.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир