//

"Парад мирянських спільнот" Коломийсько-Чернівецької єпархії

На Форумі мирянських організацій Коломийсько-Чернівецької єпархії, який відбувся 9 червня 2012 р.Б. було вирішено провести "Парад спільнот", тобто зібрання, на якому кожна спільнота могла б розказати про себе, про свою діяльність, а інші могли би перейняти досвід, або ж заснувати подібні у своїх парафіях.

 

З благословення Правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколая Сімкайла та при сприянні Патріаршої Комісії у справах мирян, такий "Парад спільнот" відбудеться 27 жовтня 2012 р.Б. у Катедральному Соборі Преображення Христового. Початок о 10:30.

 

Ви можете взяти участь, як гість, щоб перейняти певний досвід, або ж як активний учасник, тобто поділитися своїм набутим досвідом.

 

Для активної участі просимо підготувати розповідь про Вашу спільноту на 3-5 хвилин, в якій би розкрили наступну інформацію:
- коли заснована спільнота,
- цілі існування спільноти,
- кількість членів (максимум і мінімум),
- молитовне життя та катехитичне навчання (як часто, і як саме проходять зустрічі спільноти, хто організовує зустрічі),
- структура (голова, лідер, інші посади...),
- діяльність за останній рік.

 

Можна підготувати також мультимедійну презентацію не більше ніж на 100 секунд або стенд з фотографіями. На завершення маєте аргументувати, чому важливо, щоб така спільнота, як Ваша, існувала і на інших парафіях, а також чи можете, і чим саме можете посприяти заснуванню подібних спільнот. Пам'ятайте про ліміт часу!!!

 

Обов'язково зголоситися про свою участь до 19 жовтня: СМС за номером 067 372 29 80, або за електронною адресою: myriany.k-ch.e@meta.ua. Вкажіть назву спільноти, місто/село, учасники чи гості.

 

Кількість учасників від спільноти: голова, 1-2 активісти та духівник.

 

У "Параді спільнот" візьмуть участь також спільноти зі Львова.

 

Порядок презентації спільнот буде згідно порядку зголошення.

 

Запрошуємо в якості гостей всіх деканів, священиків та небайдужих мирян, які зацікавлені в активізації мирянського апостоляту на території своїх деканатів та парафій.

 

Голова єпархіальної комісії у справах мирян
о. Захар Михасюта.

Джерело: diocese.ko.if.ua/