//

У бразильській Апаресіді зібралось 300 тис. паломників

Мешканці Бразилії 12 жовтня святкують свято Матері Божої з Апаресіди, покровительки країни. Історія марійного культу сягає початку вісімнадцятого століття (1717), коли три рибалки виловили з річки Караїба статую Непорочної Діви. На честь цієї події бразильці назвали Марію Апаресідою, тобто «тою, що об’являє себе».


День Покровительки і Цариці Бразилії є вихідним, його встановив останній військовий президент Хуан Фігейреду, який хотів відзначити перший апостольський візит Папи Римського Івана Павла II 1980 року. Тоді Папа урочисто освятив будівництво святині і назвав її малою базилікою. У 1984 році єпископат проголосив цей храм бразильською національною святинею.


Для теперішніх урочистостей шанувальники «Носса-Сеньора-Апаресіда», тобто Божої Матері з Апаресіди – як бразильці називають Марію – готувалися відправляючи новенну в національній святині в Апаресіді, але і в церквах, каплицях чи сімейними групами в усій країні.


Урочисту Літургію очолив кардинал Клаудіу Хуммес, почесний Архиєпископ Сан-Паулу і колишній префект Конгрегації у справах духовенства. Під час Служби Божої Церква в Бразилії офіційно відкрила Рік Віри.


Отці-редемптористи, кустодії святині Покровительки Бразилії, кажуть, що в ці дні Aперасіду відвідають понад 300 тис. паломників.


За матеріалами pl.radiovaticana.va