//

Християни Індії протестують проти спроб державних органів влади фальсифікувати розслідування щодо нападів на храми

Більш ніж 50 000 християн, не зважаючи на сильну грозу, взяли участь в мітингу в Бангалорі, щоб висловити свою незгоду і протест проти рішення комісії з розслідування атак на християнський храм у 2008 році в Карнатаці. Протестувальники вимагали від уряду не приймати звіт комісії під головування Б. К. Сомашекхара, яка не встановила осіб, що напали на церкву.

 

Мітинг був організований Об'єднаним християнським форумом Карнатаки з захисту прав людини. Архиєпископ Бангладору Бернар Морас, який є президентом цього форуму, закликав християн "сміливо сповідувати і поширювати нашу віру". Він зазначив, що з часу приходу до влади проіндуїстської партії Бхаратія Джаната Парті (Партія індійського народу) у 2008 році відбулось більш ніж 300 нападів на Церкву.

 

В свою чергу єпископ Васант Кумар, керівник Протестантської Церкви Південної Індії, сказав, що індійці мають право практикувати, проповідувати і поширювати свою релігію.

 

Також 20 лютого місті Мангалор 20 лютого понад 100 тисяч християн на знак протесту взяли участь в марші мовчання. Вісімнадцять протестантських та католицьких єпископів 18 лютого передали меморандум головному міністрові Єддураппі і губернаторові з вимогою припинення більше ніж 150 судових справ проти молодих християн, які були заведені у зв'язку з нападами на храми. В свою чергу міністр внутрішніх справ Р. Ашок заявив, що уряд прийме відповідні заходи з припинення більш ніж 338 справ, порушених проти християнської молоді. Екуменічний форум планує провести акції протесту в різних частинах держави в найближчі дні.

За матеріалами www.cathnewsindia.com