//

Англіканський Примас на Синоді: християнство - це справжній гуманізм

Примас Англіканської Церкви Великобританії, архиєпископ Кентерберійський Роуен Вільямс виступив 10 жовтня перед учасниками Синоду Єпископів з нової євангелізації. Він зазначив, що християнство - це справжній гуманізм. Він нагадав про важливість екуменічного діалогу, так як розділення, на його думку, - головний ворог єдності християн.

 

Архиєпископ Вільямс вважає, що справжня євангелізація повинна сприяти радості у відносинах між християнами, щоб наблизити Євангеліє до сьогоднішньої людини. Він зазначив, що II Ватиканський Собор став "знаменням того, що Церква відчувала себе настільки сильною, щоб задати собі питання, чи його структури відповідають складності сучасного світу". В інтерв'ю радіо Ватикану глава Англіканської Церкви розповів про важливість II  Ватикканского Собору для англікан.

 

"Собор мав надзвичайну важливість. Я був підлітком, коли він почав роботу. Я був практикуючим англіканином і те, що відбувалося, було незвичайним, дивним і водночас цікавим, але ця подія відкрила щось для нас усіх. Думаю, що вона вплинула на мене і на інших. Ми змогли побачити динаміку робіт Собору. Замість того, щоб бачити установу замкнену в собі, ми відчули прозорість Римо-католицької Церкви, яка була тісно пов'язана з папою Іваном XXIII, який був подарунком для всіх християн. Думаю, що завдяки II Ватиканському Собору інші Церкви почали проводити деякі літургійні реформи, які ввів Собор. Таким чином, він став надзвичайно важливим для всіх ", - сказав примас англіканської громади.

 

Єрарх зазначив, що англікани дуже зацікавлені у єдності послідовників Христа. "Реальне питання полягає в тому, що значить бути Божою Церквою? Це питання, яке ми задаємо собі всередині англіканської сім'ї і це питання, яке ми повинні ставити іншим християнським конфесіям ", - підкреслив архиєпископ Кентерберійський Роуен Вільямс.


За матеріалами be.radiovaticana.va