//

Папа благословив вівтар «Зоря Казахстану»

Перед загальною аудієнцією Бенедикт XVI поблагословив вівтар адорації «Зоря Казахстану», який передадуть до санктуарію Матері Божої Цариці Миру у м.Озьорноє в Казахстані. Це частина проекту, який реалізовує Товариство Communita Regina della Pace, яке займається створенням 12-ти осередків постійної адорації Найсвятішого Таїнства по цілому світі в наміренні миру. Перший вівтар адорації «Єрусалимський Триптих» вже три роки знаходиться на ІV станції Страсної Дороги в Єрусалимі. Цей вівтар також поблагословив Папа Бенедикт XVI.

 


Про подію розповідає Митрополит Астани в Казахстані Архиєпископ Томас Пета: «Святіший Отець був дуже щасливий. Пригадував посвячення першого вівтаря три роки тому для Єрусалиму. Все богослов’я і послання вівтаря Папі пояснив кардинал Анжело Содано, який нещодавно відвідував Казахстан. Плодом його візиту, серед іншого, є ратифікація конкордату між Апостольською Столицею і Казахстаном, про що також я міг сьогодні сказати Святішому Отцеві. Бенедикт XVI був захоплений красою цього вівтаря. Велике враження на нього справило те, що в центрі вівтаря, провідною ідеєю якого є Боже Милосердя, знаходяться реліквії двох особливих свідків милосердя: блаженного Івана Павла ІІ і св.Фаустини Ковальської. Бенедикт XVI був захоплений неустанною молитвою за мир, і заодно просив, щоб ми особливо молились також в наміренні Петра наших часів».

 


На аудієнції  був присутній також ректор санктуарію Матері Божої в Кібехо в Руанді, де буде організовано третій за чергою вівтар адорації.

 

За матеріалами: radiovaticana.va