//

Презентація останнього тому книги Бенедикта XVI

 9 жовтня Прес-центр Святого Престолу поінформував, що третій том книги Бенедикта ХVI "Ісус з Назарету", присвячений дитинству Ісуса, буде презентований під час Міжнародного книжкового ярмарку в німецькому місті Франкфурт, який пройде 10-14 жовтня 2012. Італійське видавництво "Rizzoli" отримало всі права на продаж книги. На виставці у Франкфурті вона буде представлена  мовою оригіналу - німецькою. У цей час ведеться робота з перекладу книги на інші 20 мов. Першою країною, де вийде останній том "Ісуса з Назарету", буде Італія.

 

Книга написана дуже простою мовою і є доповненням двох попередніх частин. Прес-центр відзначає, що в євангельських повістях про дитинство Ісуса, Папа підкреслює його богословські коріння і дає читачеві можливість відкрити, що Євангеліє не є історією минулого, але сучасної людини. "Напередодні Різдва ця книга розповідає історію радості, яка під час Різдва Ісуса проявляється в бідності печери. Для тих, хто вірить, це стимул до пізнання глибини сенсу християнської віри", - наголошується в повідомленні. Прес-центр підкреслює, що Папа звертається з доброю волею до всіх тих, хто із занепокоєнням шукає Христа і питає: "Звідки приходить Ісус?». "Думаю, що ця невелика книга, незважаючи на свою обмеженість, зможе допомогти багатьом людям в їхньому шляху до Ісуса і разом з Ісусом", - написав у вступі до третього тому Святіший Отець.

 

Прес-центр також зазначив, що дві перші частини "Ісуса з Назарету" Бенедикта ХVI, що вийшли в 2007 і 2010 рр.., були присвячені публічному життю Христа.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va