//

Польські кардинали про Синод Єпископів

У Синоді Єпископів, що розпочався вчора у Ватикані, беруть участь також і польські єрархи: кардинали Станіслав Дзівіш і Казімєж Нич, а також Архиєпископи Станіслав Ґадецкі і Юзеф Міхалік.


В інтерв’ю для Ватиканського радіо митрополит Кракова кардинал Дзівіш розповів, що очікує, що ця подія сприятиме віднові віри в західних Церквах: «Це дуже важлива справа. Люди, особливо в Європі, відходять від Ісуса Христа, від віри в Господа Бога. Однак ми надіємося, що цей Синод прокладе шляхи для душпастирства сучасної людини, щоб змогти вказати їй на красу віри, вказати їй на Христа, Котрий нічого не забирає, але дає усе».


В свою чергу кардинал Нич підкреслює, що рішення скликати Синод є наслідком діагнозу, який Бенедикт XVI поставив щодо сучасного стану віри: «З певного боку, воно вписується як відповідь на те, про що Папа від самого початку свого понтифікату говорить про віру, особливо звертаючись до європейських країн. Він навіть застерігає Церкви в деяких країнах перед тим, що можуть бути чудові структури: благодійні, суспільні, культурні, освітні, але якщо ця потужна рука благодійності не матиме джерела, все зникне».


За матеріалами pl.radiovaticana.va