//

Кардинал Вюрл застерігає перед вченням лжекатолицьких богословів

Криза Церкви в сучасному західному світі виникла через недбалість у справі катехизації і католицької освіти. У США так втратили два покоління католиків, – вважає кардинал Дональд Вільям Вюрл, якого Папа призначив відповідальним за Синод з нової євангелізації.

Кардинал Вюрл зазначив, що Синод повинен дати відповідь на проблеми пост-соборової Церкви. Він підкреслив, що сам Собор зберіг повну тяглість з католицькою традицією, але реалізація його положень перебувала під сильним впливом секуляризму, який, як цунамі, вдарив у той час на Заході, особливо в Європі. Це знайшло своє відображення, зокрема, на катехизації, яка була позбавлена суті. Викладали лише деякі загальні ідеї, що Бог любить нас і ми любимо Бога, але без прив'язки до реального Ісуса Христа.

Митрополит Вашингтона зазначив, однак, що Церква 20 років тому відреагувала на кризу, видаючи Катехизм Католицької Церкви. Сполучені Штати вже відновлюють катехизацію. Проблемою залишаються католицькі університети і католицькі богослови, які не дотримуються вчення Церкви або католицької ідентичності своїх установ. У цій ділянці ще багато треба зробити, – вважає кардинал Вюрл. Щодо цього він також нещодавно скерував листа до 74 семінаристів своєї єпархії, застерігаючи їх перед богословами, які хоч вважають себе католицькими, навчають того, що суперечить Учительському Урядові Церкви. «Якщо виникають сумніви, зазирайте до катехизму», – радить своїм семінаристам кардинал Вюрл.

 


За матеріалами pl.radiovaticana.va