//

Болівія: Міграція і нова євангелізація

Проблема міграції, що її так живо відчуває українське суспільство і стараються допомогти українські Церкви, як католицькі, так і православні, є болючою реальністю на всіх континентах світу. Нещодавно католицька Церква Болівії провела національний День мігранта та біженця,зосередившись на темі «Міграція і нова євангелізація», звертаючи увагу на те, що болівійські емігранти несуть із собою власну релігійну культуру і, одночасно, ті, що прибувають з інших країн до Болівії, вносять духовний світ, притаманний їхнім культурам.

 

З приблизно 11-ти мільйонів населення країни, принаймні 3 мільйони емігрували. Найбільше з них, коло мільйона двохсот тисяч , прийняла Аргентина, приблизно шістсот тисяч емігрували до Бразилії, а решта – до різних країн світу, включно з Європою. На жаль, немало з них стали жертвами торгівців людьми. Департамент душпастирства мігрантів болівійської католицької Церкви бере дійову участь у міжнародних заходах запобігання торгівлею людськими істотами.

 

Головні відзначення цьогорічного Дня мігранта та біженця в Болівії проходили в місті Санта-Крус, а очолював їх кардинал Хуліо Террасас, архиєпископ Санта-Крус-де-ла-Сьєрра.

 

Джерело: Радіо Ватикан