//

Участь представників УГКЦ в Італії в екуменічному симпозіумі у м.Катанії

У п’ятницю, 5 жовтня 2012р., у південно-італійському м. Катанії, що на острові Сицилія, за ініціативи професора Дон Антоніо Де Марія відбувся екуменічний симпозіум про Нову євангелізацію. Захід приурочений 25-ти літьому ювілею священичого служіння Дон Антоніо Де Марія. З цієї нагоди ювіляр запросив до участі в симпозіумі Голову Папської ради з Нової євангелізації Архиєпископа Ріно Фізікелла, який в дообідній порі мав доповідь на тему «Чи християнство ще живе?».Під час доповіді Монс. Фізікелла розглянув проблеми сучасної кризи віри і вказав, що таку кризу можна подолати тільки живою зустріччю з Ісусом Христом та свідченням цієї зустрічі власним життям: «Не йдеться в першій мірі про те, що треба робити, а радше про те, як переживати свою віру. Треба бути вчителями віри, але будемо її справжніми вчителями лише тоді, коли зуміємо посвідчити її своїм власним життям».

 

Після обіду відбувся круглий стіл в якому виступили Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, Єпископ Італійський Силуан (Румунська Православна Церква в Італії) та з Болгарії професори Теологічного Інституту Державного Софійського Університету: Іван Іванов та Олександр Омарчевскі, декан Теологічного Інституту цього ж Університету.

 

Владика Діонісій розкрив особистий досвід віри, її розвиток та поглиблення, як також поділився власними спостереженнями про те, в чому полягає криза віри і як вона проявляється в сучасній культурі.

 

Владика Силуан говорив про Нову євангелізацію у Православній румунській церкві, а професори з Болгарії розповіли про проблеми навчання теології у державному Університеті. Теологічній Інститут при державному Університеті відкрито після падіння Комуністичного режиму. На початках було велике захоплення і багато учнів, а зараз їх число з року в рік спадає, тому що Теологія не дає можливості на професійну працю.

 

У цьому теологічно-екуменічному заході з боку УГКЦ в Італії взяв участь також о. Марко Семеген, Пасторальний координатор для українців в Італії.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії