//

Кардинал Майзнер розповів про пророцтво Івана Павла II

За два роки до падіння Берлінської стіни Іван Павло II передбачив цю подію у приватній бесіді з кардиналом Йохимом Майзнером. Архиєпископ Кельна і колишній архиєпископ Берліна поділився про це у своїй проповіді на Месі  3 жовтня, в День німецької єдності. Кардинал Майзнер нагадав, що у вересні 1987 розмовляв з Іваном Павлом II в садах Кастель Гандольфо. Понтифік сказав, що збирається його направити в кельнську архиєпархію, на що кардинал Майзнер відреагував досить скептично. "Це не можливо. Я є керівником Берлінської Конференції Єпископів (єпископату НДР) і завжди повторюю віруючим, що бути тут - це наше завдання ", - поділився спогадами єрарх. У відповідь Понтифік сказав: "Будеш першим з багатьох східних німців, який прибуде на Захід і багато західних німців прибуде на Схід".


Кардинал Майзнер згадав, що через день після розмови розказав про неї кардиналу Ратцінгеру, тодішньому префекту Конгрегації віровчення. Коментуючи її, майбутній Понтифік відповів: "Папа має свої таємниці віри".


Слова Івана Павла II стали по-справжньому пророчими, через два роки Берлінська стіна була зруйнована, а разом з нею і багато інших перешкод для німецького народу.


За матеріалами be.radiovaticana.va