//

Українські паломники молитимуться в головній святині Католицької Церкви

У рамках Всеукраїнської національної прощі, яка відбуватиметься з 13 по 15 жовтня цього року в Римі з нагоди благословення відновленого Собору святої Софії, частину богослужінь відслужать у головному храмі Католицької Церкви – Соборі святого Петра. Очолить моління Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук).
Заплановані Богослужіння у Соборі святого Петра відбудуться в останній день паломництва, у понеділок, 15 жовтня. Вранці об 11:00 на кафедральному престолі базиліки (altare della cattedra) паломники молитимуться Божественну Літургію, яку очолить Патріарх Святослав (Шевчук). Продовжаться Богослужіння урочистою процесійною ходою до вівтаря святого Василія Великого та закінчаться акафистом на гробі українського святого Йосафата Кунцевича, нетлінні мощі якого спочивають у Соборі святого Петра.


«Це унікальна можливість для українських паломників молитися в головному храмі Католицької Церкви. Паломники здійснювали Богослужіння на кафедральному престолі Собору святого Петра вкрай рідко. Дуже цінно, що в базиліці є важливий український елемент – мощі святого Йосафата, якого Папа Іван Павло II назвав апостолом єднання. Думаю, паломники з України матимуть чудову нагоду для духовного збагачення», – розповів Пасторальний координатор для українських греко-католиків у Італії о. Марко Семеген.


Додамо, що кафедральний престіл (altare della catedra) розміщений у кінцевій частині Собору святого Петра у Ватикані і знаменує трон Верховного апостола Петра, виготовлений з дубового дерева і вкладений у велику бронзову архітектурну споруду висотою 7 метрів, оточену великими бронзовими скульптурами Вчителів Церкви латинської та візантійської традицій. Автором витвору є всесвітньовідомий італійський архітектор і скульптор Джованні Берніні.

 

Прес-служба оргкомітету

Додаток:

Українці з цілого світу з’їдуться на Всенародну прощу до Рима
У рамках Всеукраїнської прощі до Риму відбудеться наукова конференція про ІІ Ватиканський собор
У Ватикані, в Соборі св.Петра, буде відправлена Літургія українською мовою