//

Виключення Бога приносить лише приниження і терпіння – кардинал Сара

«Якщо виключається Бога, то з цього виникають лише приниження і терпіння. Якщо добрих громадян примушують відкласти на бік власні релігійні переконання, то цим сприяють культурі, яка по-новому визначає людину як когось гіднішого, ніж вона є в реальності. Якщо громадян, моральні оцінки яких виникають з релігійних переконань, ігнорують, то демократія позбувається свого правдивого значення». Цими словами кардинал Сара охарактеризував проблеми, перед якими опиняються католицькі благодійні інституції у США, виступаючи на форумі Catholic Charities – американського відповідника Карітас, який цього року відбувається у місті Сент-Луїс.

 


Глава Папської Ради „Cor Unum” звернув увагу на те, що Церква все частіше стикається з радикальним секуляризмом у політиці і культурі. Це впливає на функціонування католицьких харитативних установ, яким доводиться відповідати на такі виклики, як, наприклад, усиновлення дітей одностатевими парами. У добу кризи появляються також нові форми бідності, яким треба давати раду, не забуваючи при цьому про головне завдання охорони людського життя від зачаття до натурального фіналу.

 


Однак згадані труднощі, на думку кардинала, позволяють повернутись до коренів ідентичності церковної благодійності. Вона повинна нести виразно «християнське знамено», вписуючись у базове завдання євангелізаційної місії у світі. А це вимагає від самих працівників особистого заангажування у розвитку власної віри. 

 

За матеріалами: radiovaticana.va