//

У Колумбії відбувається координація душпастирства індіанців

У Колумбії утворилися перші душпастирські групи, що мають займатися євангелізацією індіанців Південної Америки відповідно до їхньої культури. Це пряма реакція на заклик Папи Бенедикта XVI, що пролунав кілька днів тому в спеціальному листі «Про статус корінних народів Колумбії».

 

Душпастирська група при конференції єпископату цієї країни, що складається зі священиків, монахів і мирян, зустрінеться в кінці листопада, щоб затвердити програму дій принаймні на три роки. Вона має містити конкретні євангелізаційні заходи, спрямовані безпосередньо на корінне населення. Тут йдеться про організацію семінарів з католицької духовності, підлаштованих до місцевих традицій. Мають також узгодити дії на прикордонних територіях трьох країн: Колумбії, Еквадору і Перу, де є велика концентрація населення Індії.

 

До того ж одне із пленарних засідань колумбійського єпископату має бути присвячене поточній ситуації індіанців і їхній євангелізації. Результатом цієї зустрічі може бути спеціальний пастирський лист єпископів у цій справі.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va