//

Фармацевти повинні керуватись сумлінням

«Фармацевти сьогодні: яка праця, яке майбутнє, яка надія?» - під такою назвою відбувся конгрес Міжнародної Федерації Католицьких Фармацевтів у Парижі 21-23 вересня. Участь в ньому брав також секретар Папської Ради в справах душпастирства служби здоров’я і хворих.

 


Прелат Жан-Марія Мупендавату, який походить із Заїру, базував свою позицію на твердженні папської проповіді на цьогорічний Всесвітній День Миру: корені теперішньої кризи є перш за все «культурні і антропологічні». Єрарх звернув увагу на зміни, які відбулися у фармацевтичній сфері за останні роки: колись аптекар сам готував ліки, а тепер просто продає промисловий продукт. Щоразу більше втрачається контакт з пацієнтом,  фармацевт вже не в стані дати йому пораду, а про побічні ефекти ліків знає занадто мало.

 

Тому секретар ватиканської дикастерії пригадав, що Папа постійно обороняє право католицьких фармацевтів на спротив сумління. Їх не можуть змушувати постачати засоби з виразно неетичними цілями, наприклад, для аборту чи евтаназії.

 

За матеріалами: radiovaticana.va