//

Християни Нігерії: не дамо себе залякати!

«Цей напад нас налякав, однак ми не дамо себе залякати», – таким чином відреагував на недільний замах на католицьку катедру в Баучі глава єпископату Нігерії. В результаті теракту під час недільної Літургії загинули чотири особи і кілька десятків отримали поранення. За словами Архиєпископа Ігнатія Каігами, особливо засмучує той факт, що терористичний акт вдалося провести, незважаючи на посилені заходи безпеки навколо храму. Терорист-самогубець підірвав авто саме в той час, коли з храму виходили вірні. Як виявилось, це був 20-річний молодик, швидше за все пов’язаний із угрупування «Боко Харам».


На думку нігерійського єрарха, останній напад є знаком того, що слід бути пильними, оскільки терористи можуть напасти завжди і всюди. «Через кілька хвилин я маю їхати на зустріч із вірними в одному селі і не знаю, чи вдасться повернутись», – зазначив він в інтерв’ю для агенції «Fides». – «Ці люди дуже жорстокі, однак нам слід робити нашу справу і не дозволити себе залякати. Життя триває.»


Не втрачає надії також ординарій єпархії Баучі. Єпископ Малачі Ґолток відвідав у лікарні поранених, багато з яких перебувають у важкому стані. В розмові з агенцією «Misna» він повідомив про численні вирази солідарності, що находять від різних груп, в т.ч. мусульман. Це дає надію на продовження діалогу і докладення зусиль заради миру, особливо враховуючи той факт, що в місті Баучі, яке розташоване неподалік головного осередку «Боко Харам», вдалося зберегти спокій попри поширені в інших регіонах протести проти фільму «Невинність мусульман».


За матеріалами pl.radiovaticana.va