//

Християнам в Єгипті поставили ультиматум

Християни у північно-синайських містах Рафах та Ель-Аріш отримали попередження, прикріплені до їх домівок та приватної власності, у яких їм ставлять ультамитум: виїхати з міста за 48 годин або їх власність буде знищено.


Як повідомив місцевий священик Габріель Хабіб, християни відмовилися виїхати, щоб задовольнити вимоги екстремістів, які прагнуть за всяку ціну вигнати їх з міста. «Навіть якщо ми помремо, то нас спіткає така ж доля, як тих мучеників, які пожертвували своїм життям заради своєї батьківщини та релігії», – говорять християни, додаючи, що залишаться поряд із своїми сусідами-мусульманами.


Отець Хабіб зазначив, що церква в Рафах була зруйнована під час січневої революції минулого року і досі не була відновлена. Зараз там не проводять молитовні зібрання з огляду на небезпечну ситуацію на Синаї.


Як повідомив секретар єпархії Північного Синаю, служба безпеки вважає, що за попереджувальними листівками не стоїть жодна організована група, а швидше за все – місцеві мусульмани, яких розсердив фільм, що ображає пророка Мухамеда.


За матеріалами al-monitor.com