//

На Донеччині освятили земельну ділянку під забудову храму УГКЦ та хрест

21 вересня 2012 року у свято Різдва Пресвятої Богородиці у м. Макіївка, що на Донечинні, відбулося освячення земельної ділянки та хреста під забудову храму УГКЦ.

 

В освячені взяли участь о. Василь Пантелюк, канцлер Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, о. Ростислав Муховський, віце-канцлер Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, о. Ярослав Лис, декан Донецького деканату Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, о. Лев Струков, адміністратор парафії  Преображення Господнього у м. Харцизьк, що на Донеччині. На щоденне Богослуження приходить близько 15-20 парафіян, у свята і в неділю значно більше. Участь у освяченні земельної ділянки та хреста було взяло більше, як 50 парафіян.

 

Як повідомив о. Михайло Неїжмак, адміністратор парафії УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці, яка діє у м. Макіївка із 2010 року, Богослуження поки що відбуваються у спеціально пристосованому приміщенні, що орендується і яке оснащено у вигляді каплички. Основна частина парафіян, як зазначив о. Михайло, є вихідцями із Західної України, серед них є також і донеччани.. Коментуючи цю подію о. Михайло пригадав також цікавий момент із житті парафії. Він розповів про те, що під час Різдвяних свят до парафії завітав вертеп із Тернополя. «Це були представники молодої «Просвіти». Вони організували поїздку на східні території України УГКЦ в рамках шостої регіональної акції «Ми ідемо з колядою». –  розповідає о. Михайло. - «Вертепне дійство відбувалося в одному із дитячих садочків м. Макіївка, також у районній адміністрації та в оселях парафіян». За словами пароха, всі із захопленням сприйняли цю подію. «Ми вирішили, що цьогоріч зробимо вертепне дійство на рівні міста, бо люди виявляють бажання побачити справжню українську коляду. Ця подія відіграла значну роль для розбудови УГКЦ у місті». – сказав о. Михайло Неїжмак, адміністратор парафії УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці, яка діє у м. Макіївка, що на Донеччини.

 

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ