//

Владика Борис вперше, як єпископ відвідав Львівську Духовну Семінарію

У суботу, 22 вересня 2012 року у храм Львівської Духовної Семінарії Святого Духа завітав Преосвященний Владика Борис.

 

У рамках реколекцій на початок навчального року відбулася незвичайна подія – візит новопоставленого Владики Бориса. Ще донедавна владика Борис відвідував Семінарію як ректор Українського Католицького Університету, а тепер він завітав у єпископських ризах, щоб очолити Архиєрейську Божественну Літургію. Семінарійна братія радо вітала настільки знаного та знайомого Владику.

 

Божественна Літургія розпочалася із зустрічі Владики Бориса біля вхідних дверей храму. Під спів семінарійного октету «Теофорос», Владика разом із настоятелями Семінарії ввійшов у храм, де й розпочалася Служба Божа. «Уся Літургія проходила у теплій родинній атмосфері», - як зазначив згодом Єпископ.

 

У своїй гомілії Владика наголосив на величезному значенні хреста у нашому житті. Ми повинні наново осмислити значення та вплив хреста на історію спасіння людства. «Це знам’я настільки всюди присутнє, але ми часто його не бачимо у своєму житті, або якщо бачимо, то затрачуємо погляд на його гостроту», - сказав у своїй проповіді Владика Борис. Також Владика подякував за запрошення у Семінарію.

 

Наприкінці Богослужіння, отець-ректор висловив щиру вдячність Владиці Борису за відшуканий час для відвідин Семінарії, а також побажав успіху та Божого благословення у єпископській діяльності на теренах Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу. У свою чергу, владика Борис висловив слова вдячності усій семінарійній спільноті за спільну молитву і наголосив на тому, що він почуватиметься самотнім без семінарійної спільноти у далекій Франції. А щоб це виправити, Владика Борис запросив семінаристів до помочі на довірених йому теренах.

Вихор Іван

 

Медія-Центр ЛДС / www.ugcc.lviv.ua

Фоторепортаж