//

Кардинал Кох: християнські Церкви Лівану спільно відповідають на проблеми

Великим кроком у напрямку єдності з православними Церквами назвав візит Бенедикта XVI до Лівану кардинал Курт Кох в інтерв'ю для "L'Osservatore Romano". Глава Папської Ради сприяння християнській єдності був у складі делегації Святого Престолу і на власні очі бачив ентузіазм, з яким у момент важких випробувань приймали Папу ліванці та весь Близький Схід.


"Я впевнений, що цей візит сильно посприяє поглибленню екуменічних відносин та дасть новий поштовх для пошуку повної єдності між християнами", - сказав єрарх і додав, що відносини між Католицькою Церквою і всіма Православними і Східними Церквами постійно покращуються.


Єрарх зазначив, що гарні відносини і постійний контакт між християнськими громадами Лівану обумовлені спільною діяльністю у відношенні різних ситуацій. Він підкреслив, що між християнами в Лівані планується проведення спільних ініціатив. "Мені розповів маронітський Патріарх Раї, що планує проводити зустрічі з представниками усіх Православних Церков, щоб разом читати і роздумувати над пост-синодальним Апостольським зверненням "Ecclesia in Medio Oriente". Цю ініціативу єрарх планує повторити також і з мусульманами", - сказав кардинал Кох.


Глава ватиканської дикастерії підкреслив, що "приклад співжиття релігій в Лівані може служити зразком для всіх" і відзначив, що багато в чому це можливо завдяки світськості держави і її повазі до різних релігій. "Мені здається, що цей добрий приклад міг би бути перейнятий усіма країнами, і не тільки на Близькому Сході", - зазначив кардинал Кох.


За матеріалами be.radiovaticana.va