//

Міжнародна молодіжна зустріч в Освенцимі

20 вересня в польському Освенцимі розпочалася триденна міжнародна зустріч на тему «Молоді європейці за світ без насильства". В рамках заходу, організованого екуменічною "Спільнотою св. Егідія ", молоді люди з країн Східної Європи роздумуватимуть про мир в символічному для ХХ століття місці - концентраційному таборі "Аушвіц-Біркенау". Звідси вони направить звернення до всього світу, щоб зупинити насильство в світі.

 

Прес-секретар спільноти Маріо Марацици, розповів, що це паломництво організоване для молоді з країн Східної Європи, щоб познайомити її з історією страждань єврейського народу в цій частині континенту. "Протягом останніх років поширилися антисемітські настрої в країнах Східної Європи, в яких менше, ніж в країнах Заходу зверталася увага на знищення євреїв, проблему нетолерантності та нездатності до спільного життя", - зазначив Маріо Марацици.

 

Він підкреслив, що в багатьох країнах сучасна економічна криза стала причиною збільшення дискримінації щодо етнічних меншин: "У минулому у всіх бідах звинувачували євреїв. Сьогодні це часто переноситься на емігрантів. Але відомо, що ця конкретна проблема, якою є антисемітизм, не зникла в країнах Східної Європи. Існують цілі політичні класи, політичні лідери, які сьогодні грубо використовують такого роду аргументи. Цю тенденцію змінити неможливо.

 

На думку представника "Спільноти св.Егідія" зустріч в Освенцимі повинна посприяти не тільки дорослому неприйняттю антисемітизма, але також мирному спільному житті між представниками різних етнічних груп в Європі. "Ми всі різні, але всі рівні. Особливості - це не причина для сутичок, але, привід, щоб жити разом ", - сказав Маріо Марацици.

 

За матеріалами: radiovaticana.va