//

Церква в Конго стала посередником між повстанцями і урядом

Молитва за мир і поєднання в Демократичній Республіці Конго супроводжує візит шістьох католицьких єпископів в районі Північного Ківу, де триває кривава громадянська війна. Візит солідарності – це наступна ініціатива Церкви у цьому кутку Африки. У серпні всіма єпархіями області пройшов марш миру. Також була організована збірка коштів, щоб допомогти тим, хто найбільше потребує, в основному це біженці. Церква стала посередником між повстанцями і урядом.

 

На чолі делегації єпископів, що відвідують міста і села Північного Ківу, є ординарій Кабінди єпископ Валентин Maсенго. Він наголошує, що жителі Конго нічого не хочуть так сильно, як справедливості та миру. Під час Літургії зачитали послання Бенедикта XVI, в якому Папа закликає до припинення війни і нагадує, що ніхто не може нападати на когось для того, щоб заволодіти чужим майном.

 

Конголезькі ЗМІ вказують на ризики, пов'язані з візитом солідарності єпископів. Частина парафій, які вони відвідують, є на територіях, які окупували повстанці з угрупування M23. Особливо напруженою ситуація є в околицях Рутшуру.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie