//

Боротьба за правдиві цінності пробудила Церкву у Франції

Церква Франції мужньо виступає проти пропозиції уряду легалізувати так звані одностатеві шлюби. Єпископ Тулона Домінік Рей закликав до запровадження національного референдуму з цього питання. Він наголосив, що французи мають право на дискусію про майбутнє шлюбу, але уряд не в змозі цього гарантувати. Єпископ Рей нагадав, що одним з елементів передвиборчої кампанії лівого президента Франсуа Олланда була обіцянка легалізувати одностатеві шлюби.

 

Справжній шквал емоцій викликали слова кардинала Філіпа Барбарена, який чітко зазначив, що введення так званого одностатевого шлюбу – це простий спосіб легалізувати полігамію та інцест. Після зустрічі з міністром внутрішніх справ Архиєпископ Ліона заявив, що урядові плани означають руйнування суспільства і тягнуть за собою багато негативних наслідків.

 

Схоже, що питання про захист шлюбу як союзу чоловіка і жінки пробудило Церкву Франції. У серпні ця справа опинилася у центрі загальнонаціональної молитви за батьківщину, яку з ініціативи Архиєпископа Парижа організували вперше після Другої світової війни. Молилися також, щоб загальне благо переважало над приватними інтересами небагатьох, і щоб діти могли повною мірою насолодитися любов’ю матері та батька.

 

Хоча французькі ЗМІ публікують опитування про те, що більшість населення виступає за легалізацію одностатевих взаємин, це не здається очевидним. На вулицях багатьох міст Франції триває інформаційна кампанія, що породжує багато суперечок. Йдеться про право на всиновлення дітей в "шлюб" між людьми однієї статі, що викликає серйозну опозицію серед французів. До цих пір в країні були дозволені цивільні союзи між людьми однієї статі, але вони не могли всиновлювати дітей. Теперішній закон має це змінити.

 

Нагадаємо, що у Бельгії, де так звані одностатеві шлюби є законними вже шість років і мають право на всиновлення, за цей час не було жодного всиновлення дитини з іншої країни. Наприклад, у Китаї в положеннях, що визначають правила міжнародного усиновлення, вказано, що дитину можуть всиновлювати тільки пари, що складаються з чоловіка і жінки.

 

Урядовий проект щодо легалізації одностатевих шлюбів розглядатимуть у Франції 24 жовтня. Наразі уряд відмовляє у проведенні референдуму з цього питання.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie