//

Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир” взяла участь у міжнародному Workshopі та Генеральній Асамблеї на Мальті

З 14 по 18 вересня 2012 року Комісія УГКЦ Справедливість і Мир взяла участь у міжнародному щорічному з᾽їзді однойменних європейських комісій. Представниками з᾽їзду від України були голова комісії Михайло Мельник, та виконавчий секретар комісії о. Олег Лука. Загалом, учасниками зустрічі були представники тридцяти комісій Європи. Темою зустрічі була «Арабська весна… рік по-тому» і проводився захід у місті Рабат, що на Мальті.


В перші два дні було проведено міжнародний workshop стосовно аналізу та ситуації на близькому Сході та півночі Африки. Розгляд та представлення тем про «Арабську весну» та усіх послідуючих від неї наслідків було запропоновано з боку провідних фахівців даної теми та високопосадовців Мальти: міністра закордонних справ Мальти Тоніо Борга, проф. Арнольда Кассоли і ін.. Відбулась також окрема зустріч учасників з᾽їзду із прем᾽єр міністром Мальти,

Лавренцом Гонзі. Також було проведено ряд робочих зустрічей у групах стосовно вирішення проблем даної тематики.
Наступними днями було проведено також Генеральну Асамблею європейських комісій Справедливість і Мир. Було здійснено розгляд документу європейської комісії під назвою «Етика і фінанси», у написанні якого українська комісія брала безпосередню участь. Робочі загальні сесії та праця у групах посприяли загальному потвердженню документу.


Участь у з᾽їзді українських представників послужила нагодою для створення та налагодження співпраці між комісіями і не тільки. Зокрема, голова комісії Михайло Мельник із виконавчим секретарем комісії о. Олегом Лукою провели зустріч із віце-ректором місцевої Архиєпископської семінарії Мальти, о. Александром Кордіною. Було полагоджено та домовлено про можливі напрямки реальної співпраці.


Секретаріат Комісії УККЦ Справедливість і Мир