//

США: релігійність виявляється у щедрості

Проведені у Сполучених Штатах дослідження вказують на те, що щедрість американців залежить від їх релігійності, повідомляє Радіо Ватикану. Так, було зауважено, що у штатах, де участь віруючих у богослужіннях є найбільшою, особливо на півдні країни, відзначається великий відсоток внесків на харитативну діяльність.

 

Щедрістю серед американських штатів вирізняються штат Юта, де люди жертвують на благочинність 10,6 % своїх доходів, далі Міссісіпі й Алабама. Найменш щедрими є американці у північно-східній частині країни, де жертовність становить 4,1 %.

 

Коментуючи результати досліджень, проф. Алан Вульф з Бостонського коледжу, однак, застеріг від визначення прямої залежності щедрості від  релігійності. Люди у штатах з меншою релігійністю жертвують кошти в інших формах, наприклад платять більш високі податки, що дає більше можливостей для розподілу коштів на благодійність з боку уряду. Іншими словами, багато хто переконаний у своєму альтруїзмі, пов’язаному зі сплатою високих податків. За словами професора Вулmфа, насправді жертовність більше залежить від місцевих потреб, ніж від релігійних переконань.