//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (10.09. – 16.09.)

Як ми вже інформували, від 9 до 15 вересня 2012 року в канадському місті Вінніпезі під проводом Блаженнішого Святослава Шевчукатриває Синод Єпископів УГКЦ. Як відомо, причиною проведення синодальної зустрічі на Американському континенті є відзначення 100-річчя приїзду до Канади першого українського греко-католицького владики блаженного Микити Будки.

Уперший день своєї роботи Синод заслухав звіти синодальних комітетів.

На першу синодальну сесію прибули почесні гості: представник Канадської Єпископської Конференції, Архиєпископ Вінніпега Джеймс Вайсбергер(V. James Weisgerber) та Предстоятель Української Православної Церкви в Канаді, Архиєпископ Вінніпега і Середньої єпархії, Митрополит Юрій (Каліщук).Гості скерували своє вітальне слово до синодальних отців.

 

У вівторок, 11 вересня, Синод Єпископів УГКЦ присвятив свою увагу розглядові головної теми цьогорічного зібрання ієрархів - «Роль мирян у житті і місії Церкви». У чотирьох доповідях висвітлили: біблійно-богословське обґрунтування покликання і місії мирян у Церкві; історичний контекст розвитку мирянських рухів в УГКЦ; активність мирян у парафіях УГКЦ сьогодні, а також результати опитування мирян щодо їх бачення своєї ролі в житті та місії Церкви.

 

Читайте також:

Єпископи УГКЦ обговорюють наступні кроки стратегії живої парафії, – Catholic News Service

Синод Єпископів УГКЦ обрав новий склад Постійного Синоду

Синод Єпископів УГКЦ проголосив блаженного Володимира Прийму Покровителем мирян УГКЦ

Комунікат Синоду Єпископів 2012 року Божого Української Греко-Католицької Церкви

 

11 вересня Усікновення чесної голови св. Івана Христителя

 

14 вересня початок церковного року

 

У неділю, 16 вересня, Блаженніший Святославразом із Владикою Йосафатом (Говерою),Луцьким Екзархом, з пастирським візитом відвідав парафію Воскресіння Господнього у м. Дауфин (Манітоба). З почесними гостями співслужили о. декан Олег Боднарський та деканальні священики.

 

З благословення Преосвященного владики Венедикта, єпископа-помічника Львівського, нещодавно у Львівській архиєпархії розпочав роботу новий Католицький медіа-ресурс. Цю медіа-бібліотеку можна відвідати за посиланнямhttp://catholicobserver.org/. Працює новий інтернет-сайт на базі«Католицького оглядача», інформаційного порталу "Milites Christi Imperatoris", який інформує про життя Католицької Церкви у світі та в Україні, діяльність Вселенського Архиєрея та Глави УГКЦ, а також подає новини про ті події нецерковного життя, які мають вплив на життя католиків у світі та в Україні зокрема. Сайт також повідомляє і про переслідування та утиски християн некатолицьких віросповідань.

 

Інформацію про діяльність Стрийської єпархії, парафій, священиків, парафіяльних братств, відомості з історії населених пунктів  відтепер можна знайти в ілюстрованому Шематизмі Стрийської єпархії. 500-сторінкове видання містить півтори тисячі світлин усіх храмів, фотографії священиків, мапи й довідку про релігійне, культурне, суспільне та економічне життя реґіону.

 

У Львові завершилися зйомки документального фільму "Отець Кадило". Стрічка розповідає про життя і служіння греко-католицького священика Василя Шевчука, який, протягом 1945-1948 років, був капеланом Перемиського Куреня УПА на Закерзонні під псевдом "Кадило".

 

Звернення Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології з нагоди дня Бога Творця 2012 р.

 

Анонси:

22-23 вересня 2012 року відбудеться IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця Тернопільської обл. Цьогорічна проща проводиться під гаслом «Бог покликав нас жити у мирі».

 

З 13-го по 15-те жовтня цього року з нагоди благословення відновленого Собору святої Софії в Римі відбудеться Всенародна проща, яку очолить Глава УГКЦ Патріарх Святослав Шевчук. Частина заходів відбудеться у Ватикані за участю Святішого Отця Бенедикта XVI.