//

Бенедикт XVI вказав колумбійській Церкві на виклики євангелізації корінних народів

З належною увагою поставитися до процесів євангелізації корінного населення Колумбії закликав місцеву Церкву Папа Бенедикт XVI. Про це дізнаємося з опублікованого цими днями його листа «Стан корінних народів Колумбії», скерованого до католиків країни.

 

Отець Маріо Торо, який очолює Департамент діалогу та зовнішніх зв’язків Єпископської Конференції Колумбії, пояснив, що Святіший Отець закликає дивитися на автохтонні народи не лише, як на «об’єкт євангелізації», але як на її активних учасників, яких слід приймати та підтримувати.

 

Папський лист написаний з нагоди 100-річчя Енцикліки святого Папи Пія Х «Lacrimabili Statu Indorum» про становище туземців Південної Америки. Сьогодні Бенедикт XVI закликає переглянути методологію та критерії, за якими здійснюється євангелізація цих людей, вказуючи на необхідність зуміти «увійти з Євангелієм» у космологічний світогляд та традиції тубільців.

 

Тим часом від 18 до 20 вересня 2012 р. в столиці Колумбії місті Богота триває з’їзд священиків, чернецтва та катехитів, що належать до корінних народів. Метою зустрічі є призадума над душпастирським підходом Церкви до спільнот аборигенів. Її основні теми – плоди Божого слова в культурах, сторіччя згаданої енцикліки Пія Х, інтеркультурність та євангелізація.

 

Джерело: Радіо Ватикан