//

Ліван: преса підбиває підсумки візиту Бенедикта ХVI

17 вересня вся ліванська преса в позитивному тоні пише про візит Бенедикта ХVI в їх країну. Вона сильно підкреслює, що подорож Папи пройшла з великим успіхом і показала силу країни в її єдності та гармонії.

 

"Християни з важким серцем попрощалися в неділю з Папою", - пише франкомовна газета "L" Orient le Jour". Видання зазначає, що "три дні візиту стали часом оновленої надії".

 

Також англомовна газета "Daily Star", яка дуже популярна на Близькому Сході, в тому ж самому дусі коментує подорож Святішого Отця. "Візит Папи досяг всі свої цілі. Дні, проведені з Високим Гостем, всіх здивували", - читаємо в газеті. Крім того, видання підкреслює, що особливо істотним під час подорожі Святішого Отця була єдність і згода, з якої приймали Папу офіційні представники різних соціальних груп країни і які підтримали його послання. "Ця гармонія є важливим досвідом для ліванського народу і  може призвести до змін в політиці", - підсумовує свою статтю "Daily Star".

 

Арабомовна газета "As-Safir" відзначає, що хоча Папа повернувся вже до Ватикану, проте багато залишив в їх країні. "Хоча Бенедикт ХVI під час свого візиту не міг скоїти жодного дива, але своєю простотою і скромністю зміг на хвилинку об’єднати всіх тих, хто вже віддавна розділилися", - написала газета. Видання звертає увагу на те, що Папа дав для Лівану давно забутий внутрішній спокій і осушив страхи сьогодення і майбутнього.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va