//

IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця

22-23 вересня 2012 року відбудеться IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця Тернопільської обл. Цьогорічна проща проводиться під гаслом «Бог покликав нас жити у мирі».

 

Організатором паломництва виступає Департамент Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Паломництво відбувається з благословення та за участі військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

 

Щорічну військову прощу до Зарваниці підтримує Міністерство оборони України, Міністерство Внутрішніх Справ, Внутрішні війська МВС України, Міністерство надзвичайних ситуацій України та Державна пенітенціарна служба України. У паломництві візьмуть участь близько 1000 військовослужбовців разом з членами їх родин.

 

Захід розпочнеться з панахиди за загиблими військовослужбовцями та правоохоронцямиa. Опісля відбудеться покладання квітів до пам’ятного знака загиблим за волю України, що продовжиться урочистою ходою представників силових структур до площі перед Собором, де відбудеться відкриття заходу. До паломництва долучаться ветерани Української Повстанської та Радянської Армій, які спільно з усіма військовиками молитимуться за примирення.

 

Програма передбачає виступи творчих колективів та військових оркестрів на площі перед Собором, Хресну ходу, похід зі свічками та нічні чування.

 

До IV військового паломництва виготовлено спеціальний пам’ятний знак для учасників прощі.

 

Програму IV Всеукраїнського паломництва до Зарваниці можна переглянути на офіційному сайті – kapelanstvo.org.ua.

 

Контактні телефони:

з приводу організації, проживання та харчування під час паломництва:

Олександр Мельник, референт Департаменту:  +38 (096) 56 8888 0

для представників ЗМІ:

Соломія Щур, прес-секретар Департаменту:  +38 (096) 963 94 36

Джерело: kapelanstvo.org.ua