//

На Львівщині в парафії УГКЦ урочисто відсвяткували День Бога Творця

В неділю 16 вересня 2012 року на парафі Зіслання Святого Духа с. Сухоти Бродівського району Львівської обл. пройшли урочисті святкування з нагоди Дня Бога Творця.


Святкування розпочалися Божественною Літургією на якій було виголошено вдячність Господу за дари і створений світ, а також прохання про плекання відповідальності та любові людства до всього Божого створіння.


«Не можна казати, що любимо та поважаємо Бога і одночасно зневажливо ставитися до природи та довкілля. Хто правдиво любить Бога Творця, повинен любити і сотворений Ним світ», підкреслив на проповіді настоятель о. Тарас Дзьоба.


Бюро Української Греко-католицької Церкви з питань екології долучилося до свята на парафії. Так глава бюро д-р Володимир Шеремета подарував нещодавно заснованій при парафії християнській бібліотеці ряд книг екологічної тематики.


Також з нагоди свята для храму пожертвувано паном Олександром Римаром ялинки, які будуть посаджені поруч з церквою. Відтак на Різдвяні Свята громада урочисто вбиратиме саме ці ялинки і не рубатиме деревця. «В храмі – присутній живий Бог, тому в ньому не має місця для штучних чи мертвих квітів та дерев, а ним створене живе дерево та квітка повинна засвідчувати його силу і велич прикрашаючи церкву», наголосив у промові о. Тарас.
Завершилося святкування Дня Бога Творця у парафії переглядом кінофільму «Дім», який демонструє нам красу планети і наслідки руйнувань, здійснені діяльністю людини, промисловим виробництвом, наслідками воєн, екологічних катастроф. Стрічка розкриває глядачу реальну ситуацію на планеті.


«Якою ми передамо нашу домівку - Землю дітям та нащадкам залежить від нас самих і нашого повсякденного способу життя та ставлення до довкілля і Богом дарованих благ. Наша парафія одна з найменших, але й одне серед не багатьох яка урочисто вшанувала Бога Творця, тому й великі зміни у світі часто залежить від малих кроків», підкреслив настоятель.


Парафіяльна громада висловлює щиру вдячність за сприяння у проведенні свята: о. Ярославу Царику за надану апаратуру для перегляду кінофільму, пану Олександру Римару за пожертвувані деревця ялинок, пану Володимиру Шереметі за презентовані книги для церковної бібліотеки.