//

Кардинал Шенборн закликав християн Європи до більшої активності

Кардинал Крістоф Шенборн закликав християн у Європі до рішучої активності у щоразу більше секуляризованому суспільстві. На думку австрійського єрарха, християни сьогодні маргіналізувались у політичних і суспільних змінах. Про це кардинал говорив у присутності канцлера Німеччині Ангели Меркель та інших відомих німецьких політиків у Католицькій Академії в Берліні.

 


Асимільований зі світом християнин нецікавий для секуляризованого суспільства. Лише визволена з туземних структур Церква може бути відкрита на сьогоднішній світ, натякнув кардинал на минулорічну промову Бенедикта XVI в часі паломництва до Німеччини. На його думку, власне в таких країнах як Австрія і Німеччина, існує велика спокуса сконцентруватись більше на структурах, ніж на первинній місії в світі.

 


Однак, кардинал Шенборн зазначив, що не йдеться про заперечення світу: «Папа Бенедикт XVI часто заохочував християн мати позитивне відношення до світу, але не в сенсі пристосування до нього, а лише як шанс внесення правдивих вартостей».

 


Кардинал підкреслив також, що сьогодні християнство все більше стає для Європи чужорідним тілом, хоча насправді є фундаментом. Як приклад він привів щоразу більше дозволів на аборти, евтаназію, досліди на людських ембріонах і прирівняння гомосексуальних зв’язків в правах з подружжям. А у цих питаннях Церква боронить не стільки католицький вибір, як базові права людини. 

 

За матеріалами: pl.radiovaticana.va