//

Вибори нового лідера єгипетських коптів відбудуться в грудні

Коптська Церква Єгипту вибере нового главу в грудні, – оголосив речник цієї Православної Церкви. Вибори нового коптського папи заплановані на 2 грудня.


Церква коптів перебуває без офіційного глави ще від березня, коли у віці 88 років помер папа Шенуда ІІІ, котрий очолював її впродовж майже 40 років. Вибори його наступника спочатку були заплановані на вересень, однак опісля відкладені на пізніший термін. Голосувати за вибори нового патріарха 24 листопада будуть 2405 коптських лідерів. Вибір нового папи пройде 2 грудня традиційно, коли дитина обере із коробки ім’я одного із трьох лідерів голосування.
Вибори проходять в час непевності для коптів, котрі стурбовані зростом ворожості до себе зі сторони мусульман, а також тенденцією ісламських фундаменталістів керувати урядом Єгипту.


Папа Шенуда ІІІ був і духовним лідером, і головним політичним захисником місцевих християн, котрі впродовж багатьох років скаржаться на постійну дискримінацію, що включає закони, які дозволяють легше побудувати мечеть, аніж християнський храм, ставлення до них як до осіб другого сорту при прийомі на роботу чи підвищенні по посаді у державних установах.


За матеріалами Reuters