//

Президія польського єпископату закликає до протидії щодо переслідування християн

Президія єпископату апелює до польських делегатів, щоб на зустрічі Ради Міністрів ЄС виступити проти насилля і дискримінації щодо християн.

 

У понеділок, 21 лютого, відбудеться зустріч Ради Міністрів Європейського Союзу, на якій мають обговорити прийняття декларації, що засуджує переслідування християн. «Сподіваємося, що польська делегація, яка представляє своїх громадян на цьому форумі, буде й надалі підтримувати зусилля, щоб чітко засудити переслідування християн і вжити конкретних заходів для боротьби з цим болючим явищем", - пишуть польські єпископи.

У виданій 18 лютого заяві, Президія єпископату нагадує, що християни стали жертвами насилля у більшості випадків відповідно до релігійної приналежності. Єпископи пишуть про погіршення ситуації християн на Близькому Сході, особливо в Іраку. "Ми зобов'язані відкрито діяти проти всіляких актів насилля і дискримінації, а також в релігійному контексті» - наголосили вони.

 

Заяву польської Президії конференції єпископату у справі Ради Міністрів Європейського Союзу щодо переслідування християн підписали – архиєпископ Йозеф Міхалік, архиєпископ Станіслав Гендецкі та єпископ Станіслав Будзік.

 

За матеріалами ekai.pl